Over Sacha Vedder

Wie ben ik?

Mijn naam is Sacha Vedder en ik ben geboren in 1969 in de plaats Woerden (Zuid-Holland).

In 1997 ben ik afgestudeerd als doctorandus in de Psychologie (specialisatie arbeid, gezondheid en organisatie) aan de Universiteit Utrecht. Sindsdien ben ik werkzaam geweest op het gebied van Personeel en Organisatie en heb diverse staf- en beleidsfuncties gehad, zowel in profit als non-profit bedrijven.

Na enkele jaren kreeg ik behoefte aan verdere verdieping en besloot een opleiding tot therapeut te volgen. Aangezien ik al langer bezig was met het bestuderen van de boeken van de psychiater Carl Gustav Jung en de jungiaans analytische therapie, was de keuze snel gemaakt.

Ik heb vervolgens in 2008 de 5-jarige opleiding tot Jungiaans Analytisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen voltooid. In deze studie wordt naast psychologie ook veel onderwezen op het gebied van filosofie en religie.

In 2010 heb ik de opleiding ouder-kind coach afgerond. Middels diverse studies ben ik mij gaan verdiepen in leerproblemen en faalangst bij kinderen. Onder andere heb ik de methodes ‘Ik leer anders’(2012); ‘Grip op gedrag’(2020) en ‘Rots en Water’(2015) gevolgd.

Mijn aanpak is laagdrempelig. Je komt bij mij met je hulpvraag en samen zoeken we naar passende antwoorden op je moeilijkheden en levensgebeurtenissen. Je ontdekt waarom je vastloopt en zult hierop antwoorden vinden. Sleutelwoorden in de behandeling zijn eigen verantwoordelijkheid, respect en autonomie.

In de therapie die ik aanbied vormt de oplossingsgerichte gespreksvoering de basis.

Ik werk praktisch, op het hier en nu gericht.

Maar om tot oplossing te komen is het regelmatig ook nodig om de therapie te richten op inzicht in onderliggende problematiek, waarbij het gaat over oude (gezins)patronen en het krachtenspel van je zelfbeeld, verlangens en emoties.