Kinderen en jongeren

Als kindercoach kan ik helpen bij diverse klachten

u

Kinderen en jongeren

Steeds vaker hebben kinderen en jongeren last van stress gerelateerde klachten en maken de ouders zich zorgen. Er ontstaat een soort neerwaartse spiraal die liefst niet te lang moet duren. Gelukkig zijn er mogelijkheden.

Als kindercoach kan ik helpen bij diverse klachten:

  • piekergedrag (geen rust in je hoofd)
  • (faal)angst
  • te snel overprikkeld zijn (hoogsensitiviteit)
  • moeite met je hoogbegaafdheid
  • te weinig zelfvertrouwen
  • gevolgen van een echtscheiding of overlijden
  • niet lekker in je vel zitten
  • moeite met slapen
  • problemen met leren (o.a. via leermethodes ‘Ik leer anders’(beelddenken) en ‘Grip op gedrag’(add/adhd)
}

Korte trajecten

Het is van belang om het kind zo snel mogelijk (weer) de regie te laten nemen over zijn/haar leven.

Dus vanaf het eerste contact zal ik daarop aansturen. We gaan aan de slag met het (her)ontdekken van de eigen mogelijkheden en kracht en het nemen van de verantwoordelijkheid om dit in te zetten in het leven.

Meestal blijft het aantal afspraken beperkt, omdat kinderen dit vaak snel oppakken.

Tijdens het traject komen onderwerpen als opvoeding en de relatie van het kind met de ouders alsmede de relatie tussen ouders ook aan bod. Soms kan het nodig zijn om een sessie gezinstherapie in te plannen.

l

Werkwijze

Na telefonisch contact wordt er een afspraak ingepland met het kind/de jongere, waarbij eventueel een of beide ouders aanwezig zijn bij een deel van het gesprek. Dit betreft de kennismaking en het vaststellen van de hulpvraag. Tevens zal in dit gesprek aan bod komen of en in hoeverre persoonlijke processen bij de ouders een rol spelen, aangezien vaak het gedrag van kinderen een spiegel is voor een of beide ouders. Het kan dan raadzaam zijn dat betreffende ouder(s) ook in therapie gaan of dat er gezinstherapie komt.

Bel Praktijk Psycholoog Woerden voor therapie: 06-45608270

Gezinstherapie

Bij gezins- en/of relatietherapie wordt in eerste instantie besproken welke problemen een ieder ervaart in het gezin of de relatie. Het kan dan duidelijk worden dat deze problemen een uiting zijn van een conflict op een dieper niveau met wortels in het verleden (zg. patronen).

Bij gezinstherapie/relatietherapie worden alle gezinsleden betrokken bij het zoeken naar een goede oplossing. De gezinsleden/partners leren (opnieuw) te communiceren over een probleem. In de praktijk blijkt vaak dat door de nieuwe manier van praten een  oplossing in zicht komt en dat de gezinsleden/partners leren op een andere manier met elkaar om te gaan. Hierdoor vermindert de spanning en wordt de thuissituatie een stuk prettiger.

Indien nodig kan deze vorm van therapie worden afgewisseld met individuele therapie, o.a. bij onverwerkte trauma’s, depressie, burn-out of verslaving.

Interesse in gezinstherapie?

Bel 06-45608270 voor een afspraak.